Bedrukte peretasjes op de rol… Echt?... ken je die?

hemddraagtassenEen maatje heeft me gevraagd om iets nuttigs te schrijven over plastic hemdtasjes. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw idee waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic tas is een plastic zak. Je komt op de markt en je koopt peren of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic knoopzakje maar dan blijkt bij nadere bestudering van een webpagina die dit soort plastic tasjes levert dat het echt de vorm heeft van een hemd. Dus een hemdtasje is hoe het heet.

Bedrukte peretasjes


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte peretasjes en markttasjes die doorschijnend zijn en ik realiseerde me later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de Haagse markt en had trek in peren en de slimmerik die me de peertjes verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch plastic hemddraagtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarop de slimmerik me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren markttasjes zijn biologische knoopzakjes. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar hedentendage moet alles biologisch worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic hemddraagtasjes ontwerpen die biologisch chemisch zijn vervaardigd en ook afbreekbaar zijn in de hemddraagtassen goedkoop natuur.Science fiction schrijvers hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die jaren later ook zich dicht de werkelijkheid benaderen. Dus waarom niet en was deze marktkoopman een verborgen visionair die aan zijn water voelt dat biologische knoopzakjes realiteit gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op zit. Is het geen bestrijdingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit thema te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de knoopzakjes, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een moment over had nagedacht en het naar alle waarschijnlijkheid ook op zeer korte periode weer ga vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *